Viatge a través del metall

audici3

Us imagineu un viatge pel temps amb les sonoritats dels instruments de vent-metall?
En aquesta audició podrem gaudir de la música dels diferents estils artístics on el presentador farà un breu resum de les característiques més importants, des de l’edat mitjana fins a la música avantguardista del segle XX.
Les fanfares eren tocs d’instruments de metall de l’edat mitjana per donar la benvinguda a les autoritats reials i és així com comença la nostra audició. Tot seguit el presentador explica les característiques de la música del renaixement on la música instrumental la trobem als palaus, així doncs el quintet interpretarà una dansa de l’època portant a l’oient a una festa reial.
La següent parada serà el barroc i s’explicarà termes com el cànon, la policolaritat, el baix continu, etc. En aquesta interpretació el quintet canvia la seva formació per envoltar la sala i crear un efecte estereofònic amb el cànon de Pachelbel. Aquest viatge continua pel classicisme, romanticisme fins a arribar al segle XX on l’alumnat es sentirà més identificat per una música més familiar i més a prop de la societat en la qual viu.

Música: Arxiu de Barna Brass Quintet
Text: 
Toni Chelvi
Descarrega’t la guia didàctica