Taller de Violoncel

Violoncel RebutEls tallers a l’aula són espectacles molt propers que fan que el músic i els nens tinguin una interacció mútua des de principi fins al final. Amb el taller de violoncel volem que tots els nens aprecien la sonoritat dels instruments de corda mitjançant el fregament d’un arquet, és a dir tractarem els instruments de corda fregada. Tant el taller d’infantil com el de primària seran dinàmics i participatius per tots els nens, a més a més, en el taller d’infantil els nens podran cantar, ballar i escoltar un conte molt interessant.
La durada de cada taller serà de 45′.

Oferim dos tallers: un per a educació infantil i un per a educació primària.

Taller per a educació infantil:

Tots els nens despertaran amb la coneguda cançó “Cada dia al dematí” serà un primer contacte visual, auditiu i participatiu cantant amb el violoncel aquesta divertida melodia entre altres cançons populars catalanes. Seguidament, coneixerem el material de què està fet aquest instrument i el violoncel es convertirà amb un majestuós arbre on coneixerem alguns dels seus visitants com el “Pica-soques” i “L’Esquirol”.

esquirol Un conte i un ball seran altres elements que aplicarem en aquest taller on captarem l’atenció dels nens en tot moment. Les parts d’aquest instrument també seran un contingut interessant per aprendre  com per exemple l’arquet i les seves cerres de cua de cavall.


Taller per a educació primària:

El violoncel com a component del quartet de corda clàssic serà el protagonista en aquest taller on els alumnes podran escoltar des de melodies clàssiques fins temes d’última generació. La història del violoncel a Catalunya serà un dels continguts més interessant amb la figura de Pau Casals com a màxim referent d’aquest instrument. La música de cinema serà un altre apartat que podran gaudir amb l’ajuda de la pissarra digital com a soport visual amb una sonoritat en directe del violoncel. Pel·lícules i series com “The Hobbits”, “Game of Thrones” i “Star Wars” seran el còctel  perfecte per estimular l’atenció de l’alumne.

Cello al cole

L’experimentació amb el violoncel serà una altra vivència que farà que l’alumne pugui sentir les vibracions de l’arc fregant les cordes. El pizzicato també serà un element tècnic d’aquest instrument on el podran escoltar mitjançant l’escala blues d’un rock and roll.

El pas del violoncel per l’aula ens deixarà un pòster del músic i un petit regal que tots els nens tindranen al seu cos, un dibuix en el seu braç per poder explicar als familiars i amics tot el que han vist, conegut i après d’aquest instrument: El Violoncel

  • Per més informació: Demana’ns la guia didàctica

Audios que s’escoltaran als tallers: