Santiago Gozálbez

Santi G.

Neix a Beniarrès, (Alacant) el 2 d’agost de 1980. Comença la carrera als set anys al conservatori de Música d’Alcoi. Va formar part de la seva Jove Orquestra com a trompeta solista. Té innombrables diplomes de cursets fets a Riba-Roja de Túria, Tortosa, Múrcia, Montserrat, Cullera i Cocentaina. El seu i permanent professor de trompetat, N’Alfonso Faus, ha estat el canalitzador de Santiago en la trompeta. Viatja freqüentment a Perpinyà. En el el conservatori d’aquesta ciutat francesa assisteix a classes del professor Maurice Benterfa. En els cursets en què ha participat intervenen els professors Alfonso Faus, Maurice Benterfa, Vicente Campos, José Ortiz, Eric Aubier i Rubén Marqués.

El director de l’orquestra Simfònica d’Alacant, Juan García Iborra, el va buscar en 1997 per realitzar dos concerts en el grup de metall i percussió. Aquell mateix any obté el primer premi en el Concurs Nacional de Joves Intèrprets, organitzat a Xàtiva. L’abril de 1997, va ser admès en la Jove Orquestra Nacional d’Espanya en la plaça de suplent i va actuar posteriorment en concerts a Àvila, Burgos, Sòria i Segòvia. El març de 1998, va ser admès en la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana i després convocat a una gira de concerts fins 1999.

Com   a  membre convidat de la Banda La Artística de Bunyol, i dirigit per Henry Adams, al juliol de 1999 va participar en una gira de concerts per diversos països d’Europa, com ara França, Luxemburg, Holanda, Alemanya i Bèlgia.   Santigo Gozálbez aprova les oposicions a la plaça de trompeta-fliscorn de la Banda Municipal de Barcelona al desembre de 1999.

Ara és trompeta solista, tot i que en més d’una ocasió ha actuat com a fliscorn solista. Des de llavors ha pres part en diversos concerts a Catalunya amb la Cobla Simfònica Nacional de Catalunya.