Rubén Zuriaga

Rubén

Neix a Paterna (València) al 1973. Inicia la formació musical al Centre Musical Paternense amb Miguel Llopis i José Marqués.  Als 9 anys comença els estudis amb el bombardí i aconsegueix el títol de Professor Superior i el premi extraordinari Final de Carrera en 1999. Als 13 anys comença els estudis de trombó de vares i els compagina amb els de bombardí. Obté el títol de Professor Superior en 1998.

Durant el seu període formació ha rebut master classes i cursos de perfeccionament amb J. Marqués, J. Miñana, V. Nogués, S. Mead, M. Moreno, The Childs Brothers i Rafael Tortajada, Branimir Slokar, Gilles Milliére, Jacques Mauger, Baltasar Perelló, Simeó Galduf, Joaquin Vidal o Rafael Tortajada. Durant la seva trajectòria personal Zuriana ha estat integrant de l’Orchestre des Jeunes de la Mediterranée (després de superar una oposició amb joves de 20 països de la Mediterrània) i va fer una gira per França, Tunísia, Mònaco, el Marroc i Itàlia sota la direcció de Michel Tabacknik.

Al seu vessant pedagògic, ha impartit classes com a professor de vent metall a diverses escoles com el CIM de Torrefiel (València), Escola de Música de Sedaví (València), Banda de Música d’Orriols (València), Escola de la Banda del Centre Musical Paternense i l’Associació Musical del Prat de Llobregat. També ha estat convidat a dirigir algunes bandes simfòniques com la de Paterna o Torrefiel.             Com a instrumentista solista convidat, ha actuat amb la Banda Simfònica Municipal de Barcelona i el Centre Musical Paternense.

Des de l’any 2000 i per oposició, exerceix com a bombardí solista de la Banda Municipal de Barcelona, i des de 2002, com a fiscorn solista de la Cobla Simfònica de Catalunya. Aquesta tasca la compagina el quartet de trombons Projecte 4 i amb el quintet de metall Barna Brass.