Història

La història de Barna Brass Quintet es va iniciar al 1975 quan un grup de companys de la secció de metall de la Banda Municipal de Barcelona decideixen ampliar la seva tasca professional a un terreny més cambrístic.

Joan Guinjoan amb «Cuarteto de Metal»
Amb el nom de «Cuarteto de Metal» Albert Garcia (Trompeta), Francesc Brunet (Trompeta), Amadeu Puntí (Trombó) i Agustí Gimeno (Tuba) inicien un cicle de concerts per les Escoles Municipals de Barcelona sota la direcció de Joan Guinjoan. Aquesta formació anirà canviant-ne els integrants i el nombre de músics, tot i que va mantenir un fil comú: fins al dia d’avuí, el fet de ser companys de la Banda Municipal de Barcelona.
Aureum.

En 1978 es va incorporar Manolo Montesinos (Trompa). Llavors es va ampliar la formació a un quintet de metall que es va anomenar «Aureum». Es realitzaran concerts per tot Catalunya, amb què es donarà a conèixer una sonoritat nova per a un públic que no estaba acostumbrat a escoltar formacions de metall.
Metropolità.
De la inquietud per experimentar noves sensacions neix en 1992 “Metroppolità”, un quintet de metall amb percussió amb l’ajuda de Rafael Reig Roca i la novetat de dos noves incorporacions: Francesc Villaescusa (Trompeta) i Francesc S. Orteu (trombó). L´èxit d´aquesta agrupació es reflecteix tant en els innombrables concerts com en el cicle de “Serenates d´estiu al Turó Parc”. Finalment al 2004, aquell “Cuarteto de Metal” del 1975 es transformarà en “Barna Brass Quintet”. El grup conserva en un principi alguns membres com Manolo Montesinos, Albert Garcia i compta amb la participació assídua de Rafael Reig.

Albert Amargós amb Barna Brass Quintet.
Any rere any Barna Brass Quintet és convidat per donar l’entrada a uns dels actes més antics de la ciutat de Barcelona, els Jocs Florals. L’any 2009 al Saló de Cent es va celebrar l’aniversari dels 150 anys dels Jocs Florals amb una nova versió de l’Himne de Joan I interpretada per Barna Brass Quintet i a càrrec de Joan Albert Amargós.
El concepte de Barna Brass Quintet defineix el treball per fomentar i extendre la música de cambra per tota Barcelona i la resta de Catalunya. Es proposa ampliar l´èxit a un àmbit musical tant nacional com internacional.