Manolo Montesinos

Manolo

Neix a Benaguasil (València) el 1958. Inicia els seus estudis musicals als 7 anys a l’Acadèmia de Música de Benaguasil. Les seves qualificacions van ser d’Excel·lent.

Als 9 anys ingresa al Conservatori Superior de Música de València, on comença els estudis de trompa amb la guia del mestre Rossell.

Al 1970 obté una beca per als seus estudis, que acabarà brillantment el 1976. En 1973 ingresa com a solista a la Banda del Conservatori de València i forma part d’un quintet de vent que viatjarà per tot el país. Al 1976 forma part de l´Orquesta Simfònica de les Palmes de Gran Canàries, amb què interpreta entre d’altres el Concert núm. 2 per a trompa i orquestra KV. 417 de W.A. Mozart.

A l’any següent aprova per oposició la plaça de solista de l´Orquestra de Gran Teatre del Liceu de Barcelona i també la plaça de solista de la Banda Municipal de Barcelona de la qual és membre actualment.

Ha col·laborat també amb l’Orquestra Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya o en l’Orquestra del Vallés, entre d’altres. Quant a l’àmbit de la música de cambra, Montesinos forma part del grup Barna Brass Quintet, amb què ofereix concerts didáctics i actuacions en grans teatres de Catalunya.