Descobreix el so del metall

audici1

L’obra musical és per a quintet de vent metall i narrador.
Tot comença quant el quintet interpreta la primera peça denominada obertura “Fanfara de Paul Dukas“ i els nens amb entusiasme comencen a rebre les fortes vibracions dels instruments de metall.
Durant la primera part de l´audició s´escoltaran diferents peces on els instruments presentats seran els solistes, per exemple, en la trompeta escoltarem un blues “Amacing grace”, en la trompa un pas-doble “Rotllo i canya”, en el trombó un fragment de l´òpera de “Carmen de G. Bizet“ i en la tuba el fragment del “Carnaval dels Animals“ imitant a l´elefant.
L´explicació de l´altura de cada instrument estarà reforçada per la intervenció d´unes mangueres que demostraran la diferència de llargaria d´una trompeta o de la tuba o siga el so agut i el so greu, la utilització de la sordina també és un exemple significatiu per demostrar els cambis de timbre de cada instrument.
En la segona part de l´audició per una part l´alumne tindrà l´oportunitat d´interpretar una cançó amb un instrument anteriorment seleccionat per ell mateix i per altra podrà gaudir de diferents peces interpretades per Barna Brass Quintet.
(La Pantera rosa, la vida es bella, carnaval dels animals, Titànic….)

Música: Arxiu de Barna Brass Quintet
Text: Toni Chelvi
Descarrega’t la guia didàctica